Vanliga frågor FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande ditt besök på Sommarland.

Parkering kostar 60 kr för en dag. Du kan betala via appen ”Mobilpark”. Ladda gärna ner appen innan ditt besök och registrera dig så är du redo när du kommer till parkeringen. Om du hellre vill betala med kort har vi två st biljettautomater, en vid infarten till parkeringen och en vid gångvägen ner till entrén. Du kan även välja att köpa P-säsongskort, men bara genom appen. Det kostar 250 kr per säsong.

I entrébiljetten ingår alla attraktioner och aktiviteter utom Zipline som har en avgift på 100 kr per åk, resten är helt fritt och man kan åka och leka så mycket man vill.

Gäst med funktionsvariation betalar ordinarie entrépris men ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré. Ledsagaren måste vara minst 18 år fyllda och kunna uppvisa legitimation. Familjemedlemmar och vänner betalar ordinarie entrépris. Gäst med funktionsvariation bör ha med sig intyg som visas upp i entrén. Intyget ska innehålla namn samt en kort beskrivning av hur behovet av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag.

Självklart har vi det. Deras uppgift är att se till att det är ordning och reda. Följ alltid uppmaningar från personalen för en säker badupplevelse. Alla badvärdar är utbildade i hjärt- och lungräddning. Kom ihåg att det är du som målsman som har ansvar för dina barn.

I Vattenlandet får du bara bada i vanliga badkläder. Tänk på att badet stänger kl 17:30 under högsäsong.

Våra pooler värms upp genom miljövänliga luftvärmepumpar. Vårt mål är att alla poolerna ska vara behagligt tempererade även vid kallt väder.

Ja. Säg till vår entrépersonal så får du en stämpel på handen innan du lämnar parken.

Nej tyvärr. På grund av brandrisken råder eldningsförbud i hela parken. Ta istället med picknick om du vill äta medhavd mat eller köpa mat på plats i någon av våra restauranger eller kiosker.

Ja, skrindor finns att hyra i serviceenheten innanför entrén till vänster. Om det är mycket folk i parken tar skrindorna snabbt slut så se till att vara ute i god tid. Priset är 60 kr.

Ja, vi har cirka 600 boxar i parken, dels vid Dalakarusellen och även intill vattenlandet. Storleken på dessa är ca 25×35×55 cm (BxHxD). Hyr nyckel i serviceenheten till vänster innanför entrén. Priset är 50 kr.

Har du frågor, synpunkter eller behöver information är du välkommen till vår Serviceenhet. Du hittar den till vänster innanför entrén.

Parken är ganska stor och ibland händer det att man kommer bort från varandra. Ett tips är att i början av besöket bestämma en samlingsplats där ni samlas om ni kommer bort från varandra, gärna vid entrén. Fråga i entrén efter ett armband att skriva ditt mobilnummer på. Kommer ditt barn bort kan du kontakta vem som helst i personalen, så vi kan gå ut med ett meddelande i högtalarna som hörs i parkens centrala delar.

Varje morgon samlas borttappade värdesaker in i den mån vi hittar sakerna. Det som vi slänger direkt är blöta kläder, handdukar, småsaker utan värde samt slitna kläder. Vi samlar in allt i datumordning så det är lätt att vid förfrågan hitta era saker bara vi vet vilken dag ni var här. Den åttonde dagen slängs sakerna. Skicka ett mejl till lost@leksandresort.se. Vill ni att vi skickar er sakerna tar vi 200 kr i postförskott. Upphittat gods samlas i serviceenheten direkt innanför entrén.

Skötbord finns i anslutning till vissa toaletter, spridda på området, se symbol i parkkartan. Amningsrum med skötbord finns på entrétorget. Micro finns i amningsrummet samt i våra tre restauranger.

Vid kiosken i vattenlandet ligger vår sjukstuga. Här finns sjukvårdare tillgänglig och möjligheter att få hjälp med småsår och liknande mindre behov. Vid allvarlig skada larma alltid 112.

Husdjur är inte tillåtna i parken. Det är däremot tillåtet att ta med ledarhund mot uppvisande av giltigt intyg. Tänk på att det är en livlig miljö i parken med hög ljudvolym.

Egen alkohol är inte tillåtet i parken. Vi har försäljning av vin och öl i Bäverhyddan, Food courten och Oasen.

För ökad trivsel har vi speciella rökplatser markerade med ”Rökplatsskylt”, se placering på parkkartan.

Husdjur, kickbikes, skateboards, inlines, cyklar eller något annat motor- eller eldrivet fordon är inte tillåtna i parken.

Sedan sommaren 2020 är parken helt kontantfri.

Vår rekommenderade ålder att gå in på Sommarland utan föräldrar är 12 år samt att hen är simkunnig och mogen att se risker. Risken att skadas kan vara stor på vissa ställen och det är bra om en vuxen kan lära sitt barn om dessa innan de släpps in själva.

Vi har hjälmar som vi lånar ut i olika storlekar. Till BMX cyklarna har vi även knä och armbågsskydd.

Parken är öppen oavsett vädret. Under åska, kraftigt regn och / eller mycket hårda vindar, kan delar av parken stängas.

sv Swedish
X