Tillgänglighet

Leksand Sommarland jobbar aktivt för att personer med funktionsnedsättning och speciella behov skall trivas och känna sig välkomna i parken. Här har vi samlat de flesta frågor om vår tillgänglighet! Har ni ytterligare frågor: info@leksandresort.se

Funktionsnedsatta som är i behov av ledsagare betalar full entréavgift, ledsagare går däremot in gratis. Ledsagare bör ha med sig ledsagarbevis. Brukaren behöver ett intyg på att hen behöver ledsagare. ledsagaren behöver vara äldre än 16 år.

Väldigt många av våra attraktioner kräver full rörlighet samt att man kan se tydligt medans andra inte kräver detta tex vissa karuseller. Gästen ska själv kunna ta sig till attraktionen, behöver gästen lyftas i trappor etc så behöver hen ha med sig bärhjälp. Ett tips är att studera vilka attraktioner vi har under denna länk https://www.leksandsommarland.se/attraktioner/

Ja! All personal är beredd att göra sitt bästa för att underlätta för funktionsnedsatta gäster att kunna åka. Dessutom finns specialregler som säger att funktionsnedsatta gäster inte ”måste köa om” efter varje åkning utan kan lugnt sitta kvar för ännu en åktur om man så vill (max 3 åkturer).

Ganska bra! De flesta byggnaderna har behövliga utrymmen, ramper och liknande. Dock inte riktigt alla.

I stort är parken tillgänglig för alla. De flesta vägarna är asfalterade men terrängen är ganska backig på vissa delar.

Ja! Ett antal toaletter är beskrivna på den aktuella parkkartan som finns i entrén. Vår dusch vid vattenlandet är anpassad för rullstol.

Några av våra större attraktioner kräver assistans från personal, och kanske personlig assistent. Till exempel: Drop´n Twist och Kättingflygaren. Våra mindre karuseller kräver inte lika mycket assistans. Vår Zipline och våra två höga frittfallrutschkanor ligger placerade i toppen av ett torn så dessa aktiviteter kan vara svåra att komma åt för funktionshindrade. Många av aktiviteterna i vattenlandet går att åka två i om funktionshindret inte är för stor.

Ja! På vår camping Leksand Strand finns större stugor med stora badrum. Ta gärna kontakt med receptionen på 0247-138 00 för mer info!

Vi har ingen särskild kö eller system för att slippa kön, men vår personal är instruerade att släppa personer före i kön om frågan från föräldrar ställs om att slippa den långa kön. Ta därför kontakt med vår personal och förklara er situation. En möjlighet är även att försöka pricka in perioder och dagar med mindre gäster i parken. Under v 26-27 samt v 32-33 har vi mindre besökare i parken. Även dagar med mycket moln och risk för regn har mindre besökare. För snabbare access in i parken utan långa kötider är förköp av webbiljetter ett bra alternativ, då går ni snabbt förbi våra så kallade snabbkassor!

Ja! Alternativ med hänsyn till gluten, laktos, vegetariskt och liknande finns på flera matställen. På sidan mat & dryck kommer uppdaterad info om vad vår mat innehåller. Har ni ytterligare frågor: info@leksandresort.se

Leksand Sommarland är nästan uteslutande en upplevelse utomhus varför problem knappast uppstår.

Leksand Sommarlands gästservice som ligger innanför entrén, står till tjänst med muntlig information. Punktskrift finns inte tillgängligt i parken!

Skriftlig information finns bl.a. på vår hemsida men även vår parkkarta. Leksand Sommarlands dominerande upplevelser är vatten- och åkattraktioner vilka i de flesta fall torde kunna nyttjas även av hörselskadade gäster utan nämnvärda problem.

De flesta aktiviteter på Sommarland har någon form av längd/viktgräns och vår ambition är att ha ungefär lika många aktiviteter för alla olika längder. Vårt entrépris är liksom många andra parker och sommarland i Sverige satt lika över 1 meter.

sv Swedish
X